mHealth rulles bredt ud i psykiatrien

Et offentligt-privat partnerskab mellem Region Syddanmark og virksomheden Monsenso resulterer i, at Monsensos mHealth løsning implementeres bredt i psykiatrien i Region Syddanmark.

Den 6. september 2017

- Gennem nogen tid har vi i Monsenso og Region Syddanmark samarbejdet om forskellige forskningsprojekter. Det er derfor oplagt, at der nu er truffet beslutning om at implementere vores mHealth løsning bredt i psykiatrien. Ved at tage Monsenso-løsningen i brug får klinikerne nu adgang til patienternes historiske data, hvilket vil være en støtte for dem, når der skal træffes beslutning om det videre forløb i en patients behandling, siger Thomas Lethenborg, CEO i Monsenso.

Virksomheden Monsenso og Region Syddanmark har i forbindelse med projektet ENTER  og i regi af et offentligt-privat partnerskab (OPP) haft et tæt samarbejde gennem de seneste år. Det er på den baggrund, at psykiatrien i Region Syddanmark nu ruller Monsensos digitale selvovervågningsværktøj ud i hele regionen, som supplement i behandlingen af patienter, med depression, angst, skizofreni, borderline, bipolare lidelser eller personlighedsforstyrrelser.

mHealth-løsningen består af en smartphone-app, hvor patienten løbende kan indtaste sin adfærd, fx hvor mange timer man har sovet eller hvor meget socialt samvær man har haft i løbet af en dag. Personen kan derved selv evaluere sin adfærd og se, hvordan deres handlinger påvirker den psykiske tilstand. Appen indsamler samtidig data via sensorer og sender notifikationer til både patient og behandler, hvis der registreres en adfærd, som potentielt kan fremkalde symptomer på den psykiske lidelse. 

Parallelt kan de psykiske behandlere tilgå systemet via en web-portal, som løbende synkroniseres med patientens mobil-app. Den løbende synkronisering giver altid klinikeren mulighed for effektivt at kunne tilgå de data, som patienten indsamler via sin smartphone. 

Dette dobbelte feedback-system styrker patienternes engagement og egenmestring, og giver behandlerne mulighed for at træffe beslutninger om behandlingsforløbet på baggrund af data.

Monsensos mHealth løsning benyttes allerede på 25 klinikere på tværs af de psykiatriske behandlingstilbud i Region Syddanmark, og har tidligere været benyttet i forbindelse med forskningsforsøg udført af Telepsykiatrisk Center i Region Syddanmark.

- Vi er optaget af at styrke patienternes engagement i deres behandling, og denne teknologi kan hjælpe behandlerne til at tracke og opdage flere nuancer i den enkelte patients sindstilstand. Vi ønsker at benytte denne teknologi som et supplement til den behandling, vi allerede tilbyder patienterne, og det er planen, at endnu flere klinikere inden længe skal kunne benytte løsningen, siger Claus Færch, afdelingschef i Telepsykiatrisk Center i Region Syddanmark.

For yderligere information 

Kontakt Helen Chen, marketing, Monsenso, T. +45 8171 7713, marketing@monsenso.com, eller Claus Færch, afdelingschef ved Telepsykiatrisk Center, Psykiatrien i Region Sydddanmark, T. +45 2044 9739. 

Få mere at vide på www.monsenso.com

Video: Klinikerns guide Monsenso

OPIguide.dk er del af Welfare Tech, Danmarks største medlemsbaserede klyngeorganisation for sundhed og velfærdsteknologi. Welfare Tech gennemfører projekter, konferencer, workshops, netværk, match making og formidlingsaktiviteter, der kan bidrage til nye forretningsområder og til at realisere det kæmpe potentiale, som ligger inden for det sundheds- og velfærdsteknologiske område. Læs mere og se nyheder og arrangementer fra Welfare Tech.dk