Offentlig-privat samarbejde mindsker sygefravær

Et renere indeklima har direkte indflydelse på sygefraværet. Et offentlig-privat samarbejde mellem Hedensted Kommune og Nordic2Care giver både kvalitative og økonomiske gevinster ved brug af luftrensere.

Den 28. september 2017

Dette er et uddrag af en længere case. Læs hele historien her

På plejehjem, bosteder, skoler og børnehaver er mange mennesker samlet, og det øger risikoen for smittespredning. Rammes én person af influenza, kan smitten hurtigt sprede sig til andre, og det øger sygefraværet.

Det gør de noget ved i Hedensted Kommune. To af kommunens børnehaver har i samarbejde med virksomheden Nordic2Care testet, om brugen af luftrensere kan forbedre luft- og indeklimaet så meget, at smittespredning og sygefravær kan mindskes for både børn og voksne.

Samarbejdet mellem Hedensted Kommune og Nordic2Care startede i forbindelse med en arbejdspladsvurdering (APV) i forhold til rygning i plejeboliger. På initiativ fra Nordic2Care blev samarbejdet udbygget til også at omfatte test af deres luftrensere på daginstitutioner.

- Vi tænkte, jamen gerne, fordi vores erfaring på ældreområdet er super godt, og vi er ved at indføre det på vores handicapområde. Vi har en filosofi om at udbrede velfærdsteknologi til andre områder i kommunen foruden ældre-/handicapområdet. Så hvorfor ikke udvide til dagsinstitutioner og hjælpe børn?, siger Helle Thambo Andersen, velfærdsteknologisk konsulent og projektleder i Hedensted Kommune.

Tilbagemeldingerne fra testen er positive. Luftrenserne har i væsentlig grad renset luften og markant forbedret luftkvaliteten. Nu venter resultaterne fra efterår-/vinterperioden, hvor sygefraværet typisk stiger. 

Læs også Renere luft og indeklima giver mindre sygefravær

For yderligere information

Vil du vide mere om samarbejdet mellem Hedensted Kommune og Nordic2Care er du velkommen til at kontakte:

OPIguide.dk er del af Welfare Tech, Danmarks største medlemsbaserede klyngeorganisation for sundhed og velfærdsteknologi. Welfare Tech gennemfører projekter, konferencer, workshops, netværk, match making og formidlingsaktiviteter, der kan bidrage til nye forretningsområder og til at realisere det kæmpe potentiale, som ligger inden for det sundheds- og velfærdsteknologiske område. 

Læs mere og se nyheder og arrangementer fra Welfare Tech.dk