Opfinderens vej til succes med nye idéer

Anders Lykkegaard er indehaver og idémand i Anding Engineering & Design. Anders lever af at få gode idéer til nye sundhedsløsninger og føre dem ud på markedet. Men hvordan kommer han fra at skabe den gode idé – hvad er Anders’ motivation – og hvordan udvikler han et produkt, som skaber reel værdi for slutbrugeren?

Den 13. september 2017

- For mig handler mine løsninger om at skabe produkter, som kan hjælpe med at undgå det ubehagelige og besværlige forbundet med alderdom eller sygdom – både for sundhedspersonale og slutbrugeren, siger Anders Lykkegaard. 

Anders Lykkegaard bliver inspireret til nye idéer fra ting han fx læser eller hører om – og især omkring udfordringer inden for sundhedssektoren. Det kan være dårlige arbejdsvilkår for sundhedspersonale, færre hænder til flere opgaver og belastende arbejdsstillinger. Og historier om de ældre og de syge, som er udfordret i hverdagen og følger sig utrygge.

Anders Lykkegaard tester ofte sine ting af i samarbejde med Living Lab i Sønderborg. Derefter laver han prototyper til de forskellige stadier i udviklingsprocessen.

- Det behøver ikke være komplekse idéer som kræver en masse forarbejde og videreudvikling – og tager lang tid, før det er klar til markedet og slutbrugeren. De små og simple idéer, som fx HangOn, har en kort vej til markedet. Dog er det vigtigt, at løsningen bliver testet – både i lukket miljø, men også af de endelige brugere. 

Læs også Guide til udvikling af idéer

Test, test, test

Selvom en idé er oplagt og god, så skal idéen også blive til prototype, testes og udvikles. Og testes igen, og igen, og…

- Lige nu arbejder jeg på en ny løsning, som skal hjælpe plejepersonale i forhold til løft af borgeres ben, når borgeren skal i seng. Undervejs i udviklingsprocessen samles vi 2-4 fagpersoner og tester 1-2-3 eller 4 gange inden prototypen testes på ’rigtige’ brugere. Det er vigtigt med feedback og tests for at udvikle et godt og brugbart produkt, som skaber reel værdi for slutbrugeren. 

- For hvis du ikke tester dit produkt og får feedback, hvordan ved du så reelt om dit produkt løser et behov eller udfordring hos slutbrugeren? 

For mere information om Anding Enigineering & Design kontakt Anders Lykkegaard, T. 6043 8088, info@anding.dk.

Artiklen er uddrag fra denne artikel på welfaretech.dk.

OPIguide.dk er del af Welfare Tech, Danmarks største medlemsbaserede klyngeorganisation for sundhed og velfærdsteknologi. Welfare Tech gennemfører projekter, konferencer, workshops, netværk, match making og formidlingsaktiviteter, der kan bidrage til nye forretningsområder og til at realisere det kæmpe potentiale, som ligger inden for det sundheds- og velfærdsteknologiske område. Læs mere og se nyheder og arrangementer fra Welfare Tech.dk